Фіщук, Анастасія ВікторівнаЛавренюк, Аліна МиколаївнаКохан, Олена Олександрівна2023-10-302023-10-302020Фіщук, А. В. Розробка бісквітного напівфабрикату зниженої калорійності та подовженого терміну зберігання / А. В. Фіщук, А. М. Лавренюк, О. О. Кохан // «Інноваційні технології у хлібопекарському виробництві» та «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі» : матеріали міжнародних науково-практичних конференцій, 24 листопада 2020 р. – Київ : НУХТ, 2020. – С.141https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/41322В даній роботі показана доцільність використання функціонального поліпшувача «Фрешкіпер» та низькокалорійного інноваційного харчового волокна – полідекстрози в технології виробництва бісквітного напівфабрикату. Підібрано їх оптимальне дозування у кількості 2% до загальної маси сировини та 10% до маси цукру відповідно. Запропоновані заходи дали можливість отримати вироби, які будуть більш стійкими до висихання при зберіганні, з відмінними органолептичними показниками та зниженим цукровмістом. This work shows the expediency of using the functional improver "Freshkeeper" and low-calorie innovative dietary fiber - polydextrose in the technology of production of semi-finished biscuit. Their optimal dosage was selected in the amount of 2% to the total mass of raw materials and 10% to the mass of sugar, respectively. The proposed measures made it possible to obtain a products that will be more resistant to drying during storage, with excellent organoleptic indicators and reduced sugar content.otherбісквітний напівфабрикатчерствінняфункціональний поліпшувачполідекстрозагустина тістапитомий об'ємbiscuit semi-finished productdryingfunctional improverpolydextrosedough densityspecific volumeкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівРозробка бісквітного напівфабрикату зниженої калорійності та подовженого терміну зберіганняThesis