Роль збройних сил в політичній системі сучасного суспільства - Ковтун, Павло Володимирович; Пилипенко, Олександр Євгенійович (My University, 2014)
Нові глобальні проблеми сучасності, розвиток тероризму, вдосконалення європейської та міжнародних систем воєнної безпеки, а також трансформаційні процеси, що передбачають демократизацію усіх сфер суспільного життя, включно з обороною, вимагають осмислення проблем ролі й місця армії у суспільстві, взаємодії армії і політики, визначення сутності Збройних сил у контексті їх взаємодії з владою. New global challenges of our time, the development of terrorism, improving European and international systems of military security, and transformation processes involving democratization of all spheres of social life, including defense problems require understanding of the role and place of the army in society, the interaction of the army and politics, defining the essence Armed forces in the context of their interaction with the government.
Keywords: політика; суспільство; збройні сили; policy; society; forces; кафедра гуманітарних дисциплін