М’ясовмісна варена ковбаса «Качина» з екстрактом журавлини (Патент на корисну модель № 119891) - Пасічний, Василь Миколайович; Божко, Наталія Володимирівна; Тищенко, Василь Іванович (My University, 2017)
Корисна модель належить до харчової промисловості, а саме до виробництва варених ковбас. В основу корисної моделі поставлена задача розробки м'ясовмісної вареної ковбаси з добавкою екстракту журавлини, який містить у своєму складі цілий ряд речовин з антиокислювальними властивостями для запобігання окислювального та мікробіологічного псування виробу під час зберігання. The utility model belongs to the food industry, namely to the production of cooked sausages. The utility model is based on the task of developing meat-containing cooked sausage with the addition of cranberry extract, which contains a number of substances with antioxidant properties to prevent oxidative and microbiological spoilage of the product during storage.
Keywords: кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів; журавлина; м'ясовмісний продукт; варена ковбаса; cranberries; meat product; boiled sausage