Фурманова, Юлія ПетрівнаСулик, Анастасія Юріївна2021-03-012021-03-012018Фурманова, Ю. П. Обґрунтування використання пшеничних висівок при виробництві овочевих котлет для дитячого харчування / Ю. П. Фурманова, А. Ю. Сулик // Інтернаука. – 2018. – № 3 (43). – Т. 1. – С. 88–92.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/32808Дана стаття присвячена теоретичному обґрунтуванню використання пшеничних висівок як джерела харчових волокон, вітамінів та мінеральних речовин для профілактики дитячої захворюваності. Проаналізовано хімічний склад, енергетичну та поживну цінність пшеничних висівок з метою введення їх у рецептуру страви «Котлети морквяні» з різною кількістю даного інгредієнту.This article is devoted to the theoretical substantiation of wheat bran usage as a source of dietary fiber, vitamins and minerals in preventing childhood diseases through the nutrition. Chemical composition, energy and nutritional value of wheat bran was analyzed with the aim for the usage in the recipe for the dish «Carrot Cutlets» with different amounts of this ingredient.otherпшеничні висівкихарчові волокнадитяче харчуваннярецептураовочеві котлетиwheat brandietary fiberchildren nutritionrecipevegetable cutletsкафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїОбґрунтування використання пшеничних висівок при виробництві овочевих котлет для дитячого харчуванняArticle