Обґрунтування використання пшеничних висівок при виробництві овочевих котлет для дитячого харчування - Фурманова, Юлія Петрівна; Сулик, Анастасія Юріївна (My University, 2018)
Дана стаття присвячена теоретичному обґрунтуванню використання пшеничних висівок як джерела харчових волокон, вітамінів та мінеральних речовин для профілактики дитячої захворюваності. Проаналізовано хімічний склад, енергетичну та поживну цінність пшеничних висівок з метою введення їх у рецептуру страви «Котлети морквяні» з різною кількістю даного інгредієнту.This article is devoted to the theoretical substantiation of wheat bran usage as a source of dietary fiber, vitamins and minerals in preventing childhood diseases through the nutrition. Chemical composition, energy and nutritional value of wheat bran was analyzed with the aim for the usage in the recipe for the dish «Carrot Cutlets» with different amounts of this ingredient.
Keywords: пшеничні висівки; харчові волокна; дитяче харчування; рецептура; овочеві котлети; wheat bran; dietary fiber; children nutrition; recipe; vegetable cutlets; кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції