Сир плавлений домашній - продукт дитячого харчування - Коваль, Ольга Андріївна (My University, 2013)
Виконано експериментальні дослідження з метою визначення складових плавленого домашнього сиру на основі кисломолочного без фосфатних солей для плавлення. Розроблено рецептури, визначено їх оптимальний склад, досліджено органолептичні, фізико-хімічні, мікробіологічні та реологічні властивості домашнього плавленого сиру. Показано можливість використання добавки какао (до 5%) у виробництві пастоподібних домашніх плавлених сирів. Для оцінки якості, зміни властивостей при зберіганні розраховували площі профілей, виконували їх порівняльний аналіз за власною методикою. We performed a pilot study to determine the constituting of melted cheese on home-based fermented without phosphate salts for melting. Developed a formulation of these defined the optimum composition, studied organoleptic, physico-chemical, microbiological and rheological properties of processed cheese home. The possibility of using supplements cocoa (up to 5%) in the production of processed cheese spreads home. To assess the quality, changes in the properties of the storage area was calculated profiles, performed a comparative analysis using its own methodology.
Keywords: сир плавлений без фосфатних солей; порівняльний аналіз площ профілей якості; cheese melted with phosphate salts; comparative analysis of the profile area of quality; кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції