Коваль, Ольга Андріївна2013-06-262013-06-262013Коваль, О. А. Сир плавлений домашній - продукт дитячого харчування / О. А. Коваль // Дитяче харчування: перспективи та інноваційні технології : зб. пр. Першої міжнар. спец. наук.-практ. конф. в рамках ХУІІ Міжнар. форуму товарів і послуг для дітей «Ваву ехро»., Київ, 20.03. 2013р. – С. 81-83.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/8438Виконано експериментальні дослідження з метою визначення складових плавленого домашнього сиру на основі кисломолочного без фосфатних солей для плавлення. Розроблено рецептури, визначено їх оптимальний склад, досліджено органолептичні, фізико-хімічні, мікробіологічні та реологічні властивості домашнього плавленого сиру. Показано можливість використання добавки какао (до 5%) у виробництві пастоподібних домашніх плавлених сирів. Для оцінки якості, зміни властивостей при зберіганні розраховували площі профілей, виконували їх порівняльний аналіз за власною методикою. We performed a pilot study to determine the constituting of melted cheese on home-based fermented without phosphate salts for melting. Developed a formulation of these defined the optimum composition, studied organoleptic, physico-chemical, microbiological and rheological properties of processed cheese home. The possibility of using supplements cocoa (up to 5%) in the production of processed cheese spreads home. To assess the quality, changes in the properties of the storage area was calculated profiles, performed a comparative analysis using its own methodology.uk-UKсир плавлений без фосфатних солейпорівняльний аналіз площ профілей якостіcheese melted with phosphate saltscomparative analysis of the profile area of qualityкафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїСир плавлений домашній - продукт дитячого харчуванняThesis