Методика управління охороною праці під час аварій/аварійних ситуацій - Володченкова, Наталія Валеріївна; Хіврич, Олександр Васильович (My University, 2017)
Падіння технологічної, виробничої, трудової дисципліни, безвідповідальне ставлення керівників підприємств та персоналу до виконання правил і норм охорони праці на виробництві, є визначальними причинами виникнення аварій або аварійних ситуацій. Найважливішим фактором системи управління охороною праці у разі виникнення таких ситуацій є якість управління. У роботі запропоновано методику визначення тривалості прийняття управлінських рішень при виникненні аварії та/або аварійної ситуації. The fall of technological, industrial, labor discipline, irresponsible attitude of managers of enterprises and personnel to the implementation of labor safety rules and regulations are the main determinants of accidents or emergencies. The most important factor in the management of occupational safety and health in the event of such situations is the quality of management. The paper proposes a method for determining the length of management decision making in the event of an accident and / or emergency situation.
Keywords: кафедра екології та екоменеджменту; безпека; safety; управління; management; аварія; accident; охорона праці; occupational safety and health