Підвищення ефективності гідромеханічних і теплових процесів при приготуванні сусла в умовах міні-пивзаводів - Чепелюк, Олександр Миколайович (My University, 2009)
Дисертаційна робота присвячена удосконаленню апаратурного оформлення мініпивзаводів, завдяки чому можливо підвищити ефективність роботи підприємств невеликої потужності. Розроблено комбінований сусловарильний апарат, призначений для кип’ятіння сусла з хмелем і освітлення сусла, досліджено процеси, що відбуваються в ньому. В якості основної сировини для виробництва пива використовується ячмінносолодовий екстракт (ЯСЕ). This thesis is devoted to improvement of minibreweries’ apparatus fitting out that makes possible to increase efficiency of activity of middle sized productions. A combined wort brewing apparatus for boiling of beer wort with hop and for further defecation of the wort is developed and processes that are proceeding in the apparatus are studied. Barley malt extract (BME) is used as a main raw material for production of beer.
Keywords: мініпивзавод; ячмінно-солодовий екстракт; сусловарильний апарат; освітлення сусла; minibrewery; barley-malt extract; wort brewing apparatus; heat exchange; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв