Словотвірна номінація персонажів у збірці оповідань Ірен Роздобудько «Гра в пацьорки» - Приблуда, Людмила Михайлівна (My University, 2012)
У статті досліджено специфіку найменувань персонажів збірки оповідань Ірен Роздобудько “Гра в пацьорки”. Розглянуто структурні типи онімів і апелятивних номінацій, визначено інвентар словотворчих засобів, що експлікують словотвірні значення найменувань осіб за професією, соціальним станом, зовнішніми чи внутрішніми ознаками. З’ясовано словотвірну структуру апелятивних одиниць і антропонімів та їхні функції в художньому тексті оповідань. Проаналізовано продуктивні моделі й типи найменувань осіб та схарактеризовано способи їхнього творення.

The article represents an analysis of nomination specificity in Irene Rozdobudko’s story Hra v Patsiorky (The Glass Beads Game). The main structure types of onyms and appellative nominations were studied; the set of word-making methods for nominations that represent the profession, social status, external or internal features of the characters were determined. The word-making structure of appellatives and anthorponyms, and their functions in artistic text were elucidated. There were also analyzed the productive models and types of nominations for persons, and the methods of their composition were characterized.
Keywords: словотвірна структура; стилістичні функції; word-making formants; word-making structure