Зносостійкість корундової кераміки для робочих органів кавітаційних апаратів - Некоз, Олександр Іванович; Литвиненко, Олександр Анатолійович; Риндюк, Дмитро Вікторович; Кавун, Віталій Петрович (My University, 2014)
В статті наведено результати експериментальних досліджень кавітаційної зносостійкості корундової кераміки. Встановлено, що швидкість зношування визначається вмістом оксиду алюмінію та інтенсивністю мікроударного навантаження. Корундова кераміка може використовуватись для виготовлення робочих органів гідродинамічних кавітаційних апаратів (ГКА).
Keywords: гідродинамічні кавітаційні апарати; гидродинамические кавитационные аппараты; hydrodynamic cavitation devices; корундова кераміка; корундовая керамика; alumina ceramics; оксид алюмінію; оксид алюминию; alumina; кавітація; кавитация; cavitation; зносостійкість; износостойкость; wear; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв