Небеська, Вaлерія AнaтοліївнaМукоїд, Роман Миколайович2024-10-152024-10-152023Небеська, В. Інтенсифікація процесу освітлення пивного сусла / В. Небеська, Р. Мукоїд // Продовольча та екологічна безпека в у мовах війни та повоєнної відбудови: виклики для України та світу : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 25 травня 2023 р., м. Київ. – Київ : НУБІП, 2023. – С. 501–502.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/45008Особливим видом обладнання для освітлення сусла є котел-вирпул. Це метод, який використовується переважно для відділення гранул хмелю та осаду від сусла після його кип’ятіння. Метод передбачає обертання сусла круговими рухами для створення вихру, який допомагає концентрувати тверді частинки вцентрі посудини, полегшуючи їх видалення із сусла. Основними перевагами цього методу є його висока ефективність освітлення, простота використання, знижений вміст диметилсульфіду (DMS) та посилений аромат та смак хмелю за рахунок підтримування температури, яка запобіжить збільшення ізомеризації, так як пиво може отримати сильний, різкий гіркий смакA special type of equipment for clarification of wort is a whirlpool boiler. This is a method used primarily to separate hop granules and sediment from the wort after it has been boiled. The method involves rotating the wort in a circular motion to create a vortex that helps concentrate the solids in the center of the vessel, making it easier to remove them from the wort. The main advantages of this method are its high illumination efficiency, ease of use, reduced content of dimethyl sulfide (DMS) and enhanced aroma and flavor of hops by maintaining a temperature that will prevent increased isomerization, as the beer can acquire a strong, sharp bitter tasteukкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробствапивосуслофільтруваннягідроциклонний апаратbeerwortfiltrationhydrocyclone apparatusІнтенсифікація процесу освітлення пивного суслаThesishttps://orcid.org/0000-0002-3454-1484