Економетрична модель консолідації капіталів підприємств індустрії гостинності - Нікітіна, Тетяна Андріївна; Богуславський, Олександр Володимирович (My University, 2020)
Сучасні підприємства індустрії гостинності широко застосують консолідацію капіталу для одержання найкращого ефекту від своєї діяльності. Метою здійснення консолідації капіталу є підвищення ефективності, максимізації прибутку підприємства та посилення його конкурентних переваг на ринку. У статті визначено що вибір партнера по консолідації повинен виходити з оцінки доцільності консолідації капіталу, вибору певної форми та виду консолідації капіталу. Визначення доцільності здійснення об’єднання капіталів підприємств готельної індустрії повинно ґрунтуватися на оцінці ефективності потенційної консолідації та виявленні ймовірних ризиків.Modern hospitality companies widely use capital consolidation to get the best out of their business. The purpose of capital consolidation is to increase efficiency, maximize the company's profits and strengthen its competitive advantages in the market. Consolidation of capital of hotel enterprises is carried out in various forms. There is a rapid development of hotel chains. However, due to an incorrectly identified partner, the consolidation of capital by hotel enterprises may not lead to the desired effect. There is a question of determining the effectiveness of the capital consolidation in the hotel business, in particular the question of choosing a consolidation partner.
Keywords: готельний бізнес; консолідація капіталу; економетрична модель; форми консолідації капіталу; стратегічні альянси; злиття та поглинання; готельні ланцюги; ефективність консолідації капіталу.; hotel business; сapital consolidation; econometric model; forms of capital consolidation; strategic alliances; mergers and acquisitions; hotel chains; efficiency of capital consolidation; кафедра готельно-ресторанної справи