Удосконалення логістичних процесів на складі - Подрєз, Н. Г; Репіч, Тетяна Анатоліївна (My University, 2020)
У статті досліджено роль логістичних процесів на складі і їх вплив на результативність діяльності підприємства та на відносини з клієнтами. Обґрунтовано, що чітко організований логістичний процес на складі буде гарантувати успішне функціонування складської підсистеми логістичної системи в цілому. Саме логістичний процес надає логістичній системі ідентифікаційну ознаку та виокремлює її як підсистему іншої, більш складної системи – системи управління підприємством. Основні завдання логістичних процесів на складі полягають в прийманні, зберіганні матеріальних запасів, їх підготовці до виробничого споживання, відвантаженні готової продукції споживачам, дотриманні норм запасів та контролі за витраченням матеріалів. Проаналізовано логістичні процеси на складі підприємства ПП «ЛУБНИМАШ» та охарактеризовано основні недоліки. Здійснено пошук резервів ефективності функціонування складу та логістичних процесів. Запропоновано шляхи удосконалення логістичних процесів на складі виробничого підприємства. Розглянуто переваги оренди складу для практичної діяльності ПП «ЛУБНИМАШ». Запропоновано автоматизацію складських робіт, як базовий напрямок вдосконалення організації робіт, пов'язаних зі зберіганням матеріальних цінностей і передачею їх у виробництво. Зроблено висновок, що саме виявлення найвужчого місця серед логістичних процесів на складі дасть можливість здійснення покращень та зменшити витрати на логістичну діяльність підприємства.
Keywords: склад; складські операції; warehouse; складування; warehousing; warehousing operations; логістичні процеси на складі; logistics processes in the warehouse; кафедра економіки праці та менеджменту