Теоретичні аспекти капіталізації майнових прав інтелектуальної власності з позиції домінанти неоекономіки - Бутнік-Сіверський, Олександр Борисович (My University, 2019)
У статті узагальнюються теоретичні підходи до визначення капіталізації, її змісту та різновидів. Обґрунтовується економічна категорія капіталізації майнових прав інтелектуальної власності як вартість майнових прав інтелектуальної власності в процесі її комерціалізації, спрямованої на отримання прибутку (доданої вартості).Визначено зміст реальної та фіктивної, прямої та зворотної капіталізації майнових права інтелектуальної власності. Розглянуто розширення процесу капіталізації майнових прав інтелектуальної власності в умовах корпоративної трансакції, з якою пов’язують рух інтелектуального капіталу.
Keywords: капіталізація; інтелектуальний капітал; майнові права; інтелектуальна власність; capitalization; intellectual capital; property rights