Використання сучасних технологій у вилученні активних речовин з рослин - Колтун, Аліна Андріївна; Запорожець, Юлія Владиславівна (My University, 2024)
В сучасному світі, де зростає попит на натуральні та ефективні рослинні продукти, важливим стає розвиток технологій, які дозволяють ефективно вилучати активні речовини з рослинної сировини. Використання таких технологій стає ключовим фактором у виробництві продуктів харчової, фармацевтичної та косметичної промисловості, а також у сфері фітотерапії та натуральної медицини. Сучасні технології у вилученні активних речовин з рослин включають в себе різноманітні методи та процеси, які дозволяють максимально використовувати корисні властивості рослинних матеріалів. Вони базуються на передових наукових дослідженнях та інженерних розробках, спрямованих на оптимізацію та підвищення ефективності процесів екстракції.

In today's world, where demand for natural and effective herbal products is growing, it is important to develop technologies that allow for the efficient extraction of active substances from plant materials. The use of such technologies is becoming a key factor in the production of food, pharmaceutical and cosmetic products, as well as in the field of herbal medicine and natural medicine. Modern technologies for the extraction of active substances from plants include a variety of methods and processes that allow for the maximum use of the beneficial properties of plant materials. They are based on advanced scientific research and engineering developments aimed at optimizing and improving the efficiency of extraction processes.
Keywords: біологічно активні речовини; рослинна сировина; withdrawal; active substances; plants; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів