Пристрій для укладання штучних виробів в тару (Авторське свідоцтво №75015) - Костюк, Володимир Степанович; Шапран, Валентин Захарович; Мула, Юрій Володимирович (My University, 2006)
Пристрій для укладання штучних виробів в тару, що містить подає транспортер, штовхач, горизонтальний накопичувальний стіл і механізм перенесення виробів, що включає каретку з приводом і захватний орган, що відрізняється тим, що, з метою підвищення продуктивності, воно обладнено під пружиною направляючою планкою, змонтованої над накопичувальним столом з можливістю повороту у вертикальній площині, і секторних відсікачем, а штовхач виконаний у вигляді сегментних кулачків, закріплених на горизонтальному валу на рівний відстані один від одного з можливістю періодичного повороту для взаємодії з виробами сформованого ряду, при цьому секторний відсікач закріплений на горизонтальному валу спільно з сегментними кулачками штовхача на виході, що подає, а в горизонтальному накопичувальному столі виконані прорізи для періодичного розміщення в них сегментних кулачків штовхача і секторного відсікача. A device for stacking piece goods in a container containing a conveyor, a pusher, a horizontal storage table and a transfer mechanism, comprising a carriage with a drive and a gripping body, characterized in that, in order to increase productivity, it is equipped with a spring guide bar, mounted over a storage table with the possibility of turning in a vertical plane, and a sector cutter, and the pusher is executed in the form of segment cams, fixed on a horizontal shaft at an equal distance from each other with a possibility of periodic rotation to interact with the products of the formed series, with the sector cutter attached to the horizontal shaft, together with the segment cams of the pusher at the outlet, and in the horizontal storage table made slots for the periodic placement of segment cams of the pusher and sector cutter.
Keywords: транспортер; штовхач; відсікач; transporter; pusher; cutter; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки