Барне устаткування майбутнього - Коваль, Ольга Андріївна; Гадяк, Надія Романівна; Іванов, Олександр Андрійович (My University, 2019)
Виконано аналітичні дослідження процесів автоматизації в умовах бару, інноваційного обладнання дозування, розливу, отримання та оброблення інформації з метою обліку і керування процесами бізнесу. Даний вид обладнання включає в себе пристрої автоматизації розливу порційного алкоголю, коктейлів, пива, кави та розрахунків. Система контролю «СКБАРА» - комплексне рішення процесів продажів розливних напоїв в барах: дозування, контролю пересортиці, неправомірного недоливу, крадіжок, непробиття по касі. Включення системи «СКБАРА» в систему бухгалтерського і матеріального обліку закладу у вигляді поштучного контролю дороговартісних бутильованих напоїв дозволяє контролювати продажі, залишки, зменшувати запаси напоїв. Запровадження «СКБАРА» суттєво скорочує процес замовлення, приготування напою, максимально автоматизує розрахунки. Характерним наслідком безманіпуляційної роботи офіціантів є покращення якості виданої продукції, збільшення проодажів на 10 - 40 %. Системи СКБАРА – це альтернативне рішення для власника, що дозволяє взяти під контроль свій заклад, контролювати продажі розливних напоїв в режимі реального часу. Analytical researches of processes of automation in the conditions of the bar, innovative equipment of dispensing, filling, reception and processing of information for the purpose of accounting and management of business processes are executed. This type of equipment includes automatic bottling devices for portion alcohol, cocktails, beer, coffee and calculations. System of control "SKBARA" - the complex decision of processes of sales of bottled drinks in bars: dosing, control of re-sorting, illegal misuse, theft, non-punching on the cash register. The inclusion of the SKBARA system in the system of accounting and material accounting of the institution in the form of individual control of expensive bottled beverages allows you to control sales, balances, and reduce the supply of beverages. The introduction of "SKBARA" significantly reduces the process of ordering, cooking, maximizing automation of calculations. A typical consequence of the lack of manipulation of the waiters is to improve the quality of the products, increase sales by 10 - 40%. SKBARA systems are an alternative solution for the owner, which allows you to take control of your institution, control the sale of bottled beverages in real time.
Keywords: барна справа; система контролю; порціонування; portions; bar business; control system; кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції