Metabiotics as a remedy of restoring the microbial ecology of macroorganism - Starovoitova, Svitlana (My University, 2020)
Technological advances based on "ohmic" technologies such as transcriptomics, metabolomics, proteomics and others have provided important information for the discovery of a more potential permanent strain for the production of metabiotics. Genome analysis of probiotics and its subsequent functional characterization, now referred to as probiogenomics, has provided exciting new opportunities for identifying metabiotic components that are responsible for influencing the physiology and immune function of their respective host. These approaches hold the promise of broadening metabiotic knowledge, providing opportunities for the development of therapeutic approaches.// Технологічні досягнення, засновані на "омічних" технологіях, таких як транскриптоміка, метаболоміка, протеоміка та інші, дали важливу інформацію для відкриття більш потенційного постійного штаму для виробництва метабіотиків. Аналіз геному пробіотиків та його подальша функціональна характеристика, яку зараз називають пробіогеномікою, дав нові можливості для виявлення метабіотичних компонентів, які відповідають за вплив на фізіологію та імунну функцію відповідного господаря. Ці підходи містять перспективу розширення знань про метабіотики, що забезпечує можливості для розвитку терапевтичних підходів.// Технологические достижения, основанные на «омических» технологиях, таких как транскриптомика, метаболомика, протеомика и другие, предоставили важную информацию для открытия более потенциального постоянного штамма для производства метабиотиков. Геномный анализ пробиотиков и его последующая функциональная характеристика, теперь называемая пробиогеномикой, предоставила новые захватывающие возможности для идентификации метабиотических компонентов, которые отвечают за влияние на физиологию и иммунную функцию своего хозяина. Эти подходы обещают расширить знания о метабиотике, предоставляя возможности для разработки терапевтических подходов.
Keywords: metabiotics; microbiota; microbial ecology; метабіотики; мікробіота; мікробна екологія; кафедра біотехнології і мікробіології; метабиотики; микробиота; микробная экология