Помади та олівці для губ на натуральній основі - Залужна, Оксана; Радзієвська, Ірина Гіронтіївна (My University, 2014)
Губна помада — це невід'ємна частина жіночої косметички. Вона завжди є під рукою, в будь-якій ситуації і при будь-якій зустрічі. Без неї жінка може себе відчувати невпевнено, адже макіяж не буде довершеним. Тому велика частина жіночого населення користується помадою і олівцем для губ. Але, на жаль, не всі знають, які помади та олівці потрібно обрати. Раніше критерієм вибору були: колір, стійкість, консистенція помад, зараз більше уваги приділяють природнім, не шкідливим для організму, навіть лікувальним властивостям виробу. Різноманіття кольорів — це лише результат додавання барвників, а лікувальна, віднов-лювальна дія залежить від якісного складу основи. Новинкою на ринку є помади, вигото-влені з натуральної сировини, які відновлюють клітини шкіри, заживляють мікроскопічні тріщини губ, мають бездоганну консистенцію та різноманітну кольорову гамму. Lipstick - an integral part of women's cosmetics. She is always on hand in any situation and at any meeting. Without it, a woman may feel insecure, because the makeup is not complete. Therefore, most of the female population using lipstick and lip pencil. Unfortunately, not everyone knows that lipsticks and pencils should take. Earlier criterion for selection were: color, firmness, texture lipsticks, now increasingly focused on natural, not harmful to the body, even the medicinal properties of the product. The variety of colors - this is only the result of the addition of dyes and Care, Restore-lyuvalna performance depends on the quality of the base. New market is lipstick, manufact-vleni from natural ingredients that restore skin cells, heals microscopic crack lips, with impeccable consistency and diverse color range.
Keywords: колір; стійкість; губна помада; color; stability; lipstick; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів