Спосіб підключення конденсаторів індивідуальної компенсації реактивної потужності асинхронного двигуна (патент на корисну модель 34943) - Шестеренко, Володимир Євгенович; Сірий, Олег Миколайович; Мащенко, Олег Анатолійович; Балюта, Сергій Миколайович (My University, 2008)
Асинхронний двигун і конденсаторна установка комутуються одним контактором, установку підключають до затискачів двигуна через вакуумний автоматичний вимикач з електронним пристроєм автоматичного відключення, паралельно затискачам двигуна підключають безінерційний електронний датчик максимальної напруги, вихідний сигнал з нього подають в систему дистанційного керування вакуумним автоматичним вимикачем. Induction motor and capacitor installation switched one contactor unit is connected to the motor terminals through a vacuum circuit breaker with automatic shut-off electronic device, the motor terminals are connected in parallel freewheeling electronic sensor maximum voltage output signal is fed to a remote control system vacuum breaker.
Keywords: реактивна потужність; асинхронний двигун; компенсація; reactive power; induction motor; compensation; кафедра електропостачання і енергоменеджменту; кафедра електропостачання і енергоменеджменту