Павленко, Катерина АндріївнаВолосецька, Мар`яна ВасилівнаБондаренко, Світлана ПетрівнаПодобій, Олена Валеріївна2014-10-012014-10-012014Сучасні способи вилучення каротиноїдів із рослинних джерел / Катерина Павленко, Мар'яна Волосецька, Світлана Бондаренко, Олена Подобій // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : програма і матеріали 80 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 10–11 квітня 2014 р. – К.: НУХТ, 2014. – Ч. 2. – С. 697-698.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/17030Аналіз різних рослинних джерел каротиноїдів показав, що найперспективнішим для України є морква і гарбуз. Способи екстракції впливають на можливість використання B-каротину в якості перспективної харчової добавки. Analysis of different plant sources of carotenoids showed that the most promising for Ukraine carrots and pumpkin. Methods of extraction affect how you can use B-carotene as a promising dietary supplement.uk-UKхарчові барвникирослинна сировинакаротиноїдиfood coloringvegetable raw materialscarotenoidsкафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівкафедра харчової хіміїСучасні способи вилучення каротиноїдів із рослинних джерелOther