Розвиток корпоративної соціальної відповідальності суб’єктів господарювання - Злотник, Олексій Володимирович; Бєлова, Тетяна Геннадіївна (My University, 2021)
Розглянуто сутність корпоративної соціальної відповідальності. Доведено, що вона являє собою концепцію, яка передбачає можливість інтеграції бізнесу із соціальними та екологічними наслідками діяльності. Підкреслено, що запорукою успішного підприємництва на сучасному етапі розвитку суб’єктів господарювання постає їх соціально відповідальна поведінка. Показано, що тенденції розвитку корпоративної соціальної відповідальності вітчизняних успішних компанії у цілому узгоджуються зі світовими тенденціями поступової інтеграції принципів соціальної відповідальності в корпоративну політику, стратегію зростання соціальних інвестицій. Це відповідає інтересам як самих суб’єктів господарювання, так і суб’єктів зовнішнього середовища. The essence of corporate social responsibility is considered. It is proved that it is a concept that provides for the possibility of integrating business with social and environmental consequences. It is emphasized that the key to successful entrepreneurship at the present stage of development of economic entities is their socially responsible behavior. It is shown that the trends in the development of corporate social responsibility of successful domestic companies in general are consistent with global trends in the gradual integration of social responsibility principles into corporate policy, the strategy of growth of social investment. This is in the interests of both the business and the environment.
Keywords: кафедра маркетингу; корпоративна соціальна відповідальність; корпоративне управління; права людини; трудові відносини; довкілля; чесні операційні практики; відносини зі споживачами; розвиток громад; corporate social responsibility; corporative management; Human Rights; labor relations; environment; honest operating practices; consumer relations; community development