Дослідження фізико-технологічних властивостей комбікорму з використанням гарбуза - Шаповаленко, Олег Іванович; Кожевнікова, Мирослава Ігорівна (My University, 2015)
В статті наведені результати пошукових досліджень фізико — технологічних властивостей комбікорму з використанням гарбуза, а саме вологість, кут обрушення, кут ковзання по металу, кут природнього ухилу, дійсна густина, когезивність та об’ємна маса. За допомогою когезивності було з’ясовано, що данні суміші можуть вільно переміщатися при вивантаженні. Визначені початкові фізико-технологічні показники пшениці та ячменю. Отриманні результати дають змогу для подальшого екструдування, а також для визначення хімічного складу як компонентів, так і сумішей в експериментальних дослідженнях. The article presents the results of exploratory studies of physical - technological properties of feed using pumpkins, such as humidity, collapse angle, angle of sliding on metal, angle of slope, the real density, and surround kohezivnost mass. With kohezivnost was It was found that a mixture of data can move freely during unloading. Also create mixtures with different content pumpkin. It was found that the introduction of the pumpkin mixture of crops increases its moisture and cannot use water or steam in extruding feed. Designated initial physical and technological characteristics of wheat and barley. Recommended creation mixture, followed by extrusion. The obtained results allow for subsequent extrusion as well as to determine the chemical composition of both components and mixtures in experimental studies.
Keywords: кафедра технології зберігання і переробки зерна; екструдування; суміш; вологість; пшениця; гарбуз; extrusion; mixture; moisture; wheat; pumpkin