Дацька, Наталія ВасилівнаПодобій, Олена Валеріївна2014-06-102014-06-102014Дацька, Н. Перспективна природна харчова добавка / Наталія Дацька, Олена Подобій // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 22-23 травня 2014 р., м. Київ. – К.: НУХТ, 2014. – С. 51-53.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/14914Показано, що пектин є перспективною харчовою добавкою природного походження. Найкращою сировиною для отримання пектину є цитрусові. Показано, що на в'язкість розчинів пектину впливає ряд чинників, зокрема, тип пектину, концентрація та значення рН. It is shown that pectin is a promising dietary supplement of natural origin. The best raw material for pectin is citrus. It is shown that the viscosity of pectin solution influenced by a number of factors, including the type of pectin concentration and pH.uk-UKхарчова добавкапектинpectindietary supplementкафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівПерспективна природна харчова добавкаOther