Історико-архітектурна спадщина України як актуальний туристичний ресурс - Сологуб, Юрій Іванович; Безпала, Ольга Василівна (My University, 2021)
У багатій історико-архітектурній спадщині України визначне місце належить пам'яткам оборонної архітектури - фортецям, замкам, оборонним храмам, міським укріпленням.

In the rich historical and architectural heritage of Ukraine, a prominent place belongs to monuments of defensive architecture - fortresses, castles, defensive temples, city fortifications.
Keywords: кафедра туристичного та готельного бізнесу; туризм; історичні пам'ятки; Україна; tourism; historical monuments; Ukraine