Бандура (Кузьмик), Ульяна ГеннадіївнаЮщенко (Гончар), Наталія МихайлівнаБелемець, Тетяна ОлександрівнаМиколів, Іван Михайлович2022-04-042022-04-042020Дослідження показника активності води паст кисломолочних / У. Г. Кузьмик, Н. М. Ющенко, Т. О. Белемець, І. М. Миколів // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті Євроінтеграції: програма та тези матеріалів ІХ Міжнародної науково-технічної конференції. – Київ: НУХТ, 2020. – С. 147-149https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/37163Дослідження здійснювали для паст кисломолочних протягом 15 діб, з інтервалом у 2 доби на аналізаторі активності води «HygroLab 2» (Яоґгопіс, Швейцарія) за температури 20 °С в діапазоні вимірювання 0...1 Алу (0...100 % гіі) на базі Проблемної науково-дослідної лабораторії НУХТ. Виявлено, що показник активності води в розроблених кисломолочних пастах з прянощами на основі сметани з масовою часткою жиру 20 % становив 0,97. Протягом 15-ти діб досліджень зберігання показник активності води істотних змін не зазнавав, що підтверджує стабільність властивостей високомолекулярних сполук (крохмаль, білки, розчина клітковина) під час зберігання. За результатами дослідження встановлено, що органолептичні властивості зразків паст змін не зазнавали.пасти кисломолочніактивність водикафедра технології молока і молочних продуктівкафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїкафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектуваннякафедра біотехнології і мікробіологіїДослідження показника активності води паст кисломолочнихArticle