Шаповаленко, Олег ІвановичЯнюк, Тетяна ІванівнаКорж, Тамара ВолодимирівнаАрутюнян, Анна РудіківнаФурманова, Юлія Петрівна2014-10-292014-10-292013Патент № 104404 Україна, МПК (2013.01) А23G 3/00. Спосіб виробництва козінаків / Шаповаленко О. І., Янюк Т. І., Корж Т. В., Арутюнян А. Р., Фурманова Ю. П. ; заявник та власник Український державний університет харчових технологій. – № а2013 07190 ; заявл. 06.06.2013 ; опубл. 25.11.2013, Бюл. № 22, 2013 р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/17777Заявлено спосіб виробництва козинаків, який включає одержання цукрового сиропу, з додаванням лимонної або молочної кислоти, утворення карамелі, змішування ядер смакового наповнювача з карамельною масою, додавання цільових добавок та охолодження, причому при уварюванні цукрового сиропу використовують масло вершкове в кількості 5-20 % від маси цукру, а як смаковий наповнювач використовують насіння льону, попередньо обжареного при температурі 150-220 °C. A method for making kozinaki is applied, it includes obtaining a sugar syrup, adding citric or lactic acid, forming caramel, mixing kernels of flavour filler with the caramel mass, adding basic additives and cooling. While boiling up the sugar syrup, butter is used in an amount of 5-20 % of sugar mass, and linseed, preliminary fried at a temperature of 150-220 °C is used as the flavour filler.otherнасіння льонуобжарюваннякозинакиflax seedsroastingkozinakiкафедра технології зберігання і переробки зернакафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїСпосіб виробництва козинаків (Патент на винахід № 104404)Other