Морозиво з комбінованим складом сировини на кисломолочній основі (патент на корисну модель № 138581) - Устименко, Ігор Миколайович; Поліщук, Галина Євгеніївна; Сапіга, Вікторія Ярославівна (My University, 2019)
Склад морозива з комбінованим складом сировини на кисломолочній основі містить жировий компонент, сухе знежирене молоко, цукор, стабілізатор, закваску та воду питну. Як жировий компонент застосовується харчова емульсія на основі купажованої олії, як стабілізатор застосовується казеїнат натрію та казеїнат кальцію за співвідношенням 1:1, як закваска використовується закваска, що складається з пробіотичних штамів молочнокислих та біфідобактерій Bifidobacterium longum, Lactococcus lactis subsp. diacetilactis, Streptococcus salivarius subsp. mhermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. Bulgaricus, та додатково містить концентрат сироваткових білків.
Keywords: морозиво; комбінований склад сировини; кисломолочна основа; кафедра технології молока і молочних продуктів