Устименко, Ігор МиколайовичПоліщук, Галина ЄвгеніївнаСапіга, Вікторія Ярославівна2020-10-072020-10-072019Патент на корисну модель № 138581 UA, МПК A23G 9/00, A23G 9/40 (2006.01) Морозиво з комбінованим складом сировини на кисломолочній основі / Устименко І. М., Поліщук Г. Є., Сопіга В. Я. ; заявник Національний університет харчових технологій. — № u201903045 ; заявл. 28.03.2019 ; опубл. 10.12.2019, Бюл. № 23, 2019.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31934Склад морозива з комбінованим складом сировини на кисломолочній основі містить жировий компонент, сухе знежирене молоко, цукор, стабілізатор, закваску та воду питну. Як жировий компонент застосовується харчова емульсія на основі купажованої олії, як стабілізатор застосовується казеїнат натрію та казеїнат кальцію за співвідношенням 1:1, як закваска використовується закваска, що складається з пробіотичних штамів молочнокислих та біфідобактерій Bifidobacterium longum, Lactococcus lactis subsp. diacetilactis, Streptococcus salivarius subsp. mhermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. Bulgaricus, та додатково містить концентрат сироваткових білків.otherморозивокомбінований склад сировиникисломолочна основакафедра технології молока і молочних продуктівМорозиво з комбінованим складом сировини на кисломолочній основі (патент на корисну модель № 138581)Technical Report