Профілактика виробничого травматизму на підприємствах харчової промисловості - Євтушенко, Ольга Володимирівна; Водяник, А. О. (My University, 2012)
Проаналізовано стан виробничого травматизму у харчовій промисловості України за період 2003…2009 р. Подано результати дослідження динаміки виробничого травматизму. Розраховані показники частоти та важкості травматизму. Проведено розподіл нещасних випадків за основними причинами та видами подій. Вдосконалена методика оцінки стану охорони праці на робочому місці, яка базується на алгоритмі зміни пріоритету заходів щодо охорони праці на робочому місці, які передбачені до виконання системою стандартів, інструкцій, регламентів, пам'яток, що дозволяє надати системі контролю характер гри і індивідуально підійти до кожної групи фахівців. Встановлений показник контролю знань з охороні праці на робочому місці, виражений відповідним коефіцієнтом КОПМ, який дозволяє визначити рівень знань з охорони праці безпосередньо орієнтованих на професію робітників різних технологічних рівнів, а також дає можливість перевірити і оцінити умови праці, робітників в період їх трудової діяльності.
Keywords: виробничий травматизм; нещасний випадок; травматизм; production traumatism; accident; кафедра екології та екоменеджменту