Грек, Олена ВікторівнаКрасуля, Олена ОлександрівнаПшенична, Тетяна Володимирівна2017-04-202017-04-202016Грек, О. Вплив концентрату білка – регулятора в’язкісних характеристик на консистенцію кисломолочного напою / О. Грек, О. Красуля, Т. Пшенична // Продовольча індустрія АПК. – 2016. – № 4. – С. 27-31.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/25032В роботі розглянуто вплив концентрату білка Promilk 702 В на в’язкість кисломолочного напою з вторинної молочної сировини. Результати досліджень показали можливість заміни знежиреного молока на підсирну сироватку в кількості до 30 % в сумішах для сквашування без втрати вологозв’язуючої здатності згустків. Розроблена технологічна схема виробництва знежиреного кисломолочного напою з молочної сировини та концентратом білку Promilk 702 В. The influence of protein concentrate Promilk 702 B on viscosity from recycled milk drinks raw milk. The results showed the replacement of skim milk to whey in an amount up to 30% in mixtures for fermentation without losing ability to retain moisture to clot. The technological scheme of manufacturing low-fat fermented milk drink from raw milk and protein concentrate Promilk 702 B has developed.otherкисломолочний напійferment milk drinkпідсирна сироваткаwheyконцентрат молочного білкуmilk protein concentrateкафедра технології молока і молочних продуктівВплив концентрату білка – регулятора в’язкісних характеристик на консистенцію кисломолочного напоюArticle