Порівняльна характеристика адсорбційного очищення водно-спиртових розчинів палигорськітом та гідрослюдою - Мельник, Людмила Миколаївна; Манк, Валерій Веніамінович; Маринченко, Віктор Опанасович; Марцін, Ігор Іванович; Мельник, Зіновій Петрович (My University, 2004)
Проведено порівняльний аналіз адсорбційного очищення водно-спиртових розчинів палигорськітом та гідрослюдою за нормальних умов. Доведено вибірковість ефективного очищення від домішок кожного із названих адсорбентів. A comparative analysis of the adsorption of water-alcohol solutions of palygorskite and hydromica under normal conditions. Selectivity proved effective purification from impurities of each of the adsorbents.
Keywords: адсорбція; водно-спиртові розчини; палигорськіт; adsorption; water-alcohol solutions; palygorskite; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; кафедра теплоенергетики та холодильної техніки