Дієтичні добавки з хлорели та їх вплив на організм людини - Куделко, Альона Олександрівна; Стеценко, Наталія Олександрівна (My University, 2023)
Дієтичні добавки з Chlorella володіють антитоксичною і антиоксидантною дією. Вони можуть заповнити деякі дефіцити речовин, з якими зазвичай стикаються вегани та вегетаріанці, зокрема дефіцит білку, вітамінів В12, К та есенціальних мінеральних речовин. Показаннями до застосування хлорели є зміцнення загального імунітету; виведення токсинів та важких металів; компенсація наслідків стресу; покращення пам'яті; продовження молодості організму. Dietary supplements with Chlorella have antitoxic and antioxidant effects. They can fill some of the nutrient deficiencies that vegans and vegetarians commonly experience, including protein, vitamin B12, K, and essential mineral deficiencies. Indications for the use of chlorella are strengthening of general immunity; removal of toxins and heavy metals; compensation for the effects of stress; memory improvement; continuation of the body's youth.
Keywords: хлорела; мікроводорость; дієтична добавка; біологічна цінність; оздоровча дія; оздоровчий харчових продукт; chlorella; microalgae; dietary supplement; biological value; health action; health food product; кафедра технології оздоровчих продуктів