Економічні чинники у формуванні здорового способу життя - Біленький, Павло Сергійович; Кузьмін, Олег Володимирович (My University, 2017)
У статті розглянуто вплив економічних чинників на формування свідомості здорового способу життя. Аналізуються витрати на шкідливі звички, харчування, фізичну активність та їхній вплив на особистий та сімейний бюджет. Підкреслено роль державної політики у стимулюванні здорового способу життя, особливо серед молоді. Зроблено висновок, що економічне зростання сім'ї та суспільства є ключовою основою для підвищення рівня здоров’я населення

The article examines the impact of economic factors on the formation of a healthy lifestyle awareness. It analyzes the costs associated with unhealthy habits, nutrition, physical activity, and their effects on personal and family budgets. The role of government policy in promoting a healthy lifestyle, particularly among young people, is emphasized. It concludes that economic growth at both family and societal levels is a fundamental basis for improving public health
Keywords: кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції; здоровий спосіб життя; економічні витрати; шкідливі звички; свідомість; сімейний бюджет; healthy lifestyle; economic costs; bad habits; awareness; family budget