Сучасні підходи до державного регулювання продовольчої політики - Тараненко, Ганна Геннадіївна (My University, 2015)
У статті розглянуто підходи до державного регулювання продовольчої політики на сучасному етапі. Проаналізовано світові тенденції та існуючі методи й інструменти державного регулювання продовольчої політики. Визначено, що за наявності вагомих аргументів на користь державного втручання і водночас дотримання концепції вільного ринку оптимальним варіантом видається ефективне поєднання інструментів державного регулювання та принципів ринкової економіки для розвитку національного аграрного виробництва, забезпечення продовольчої безпеки та соціальної підтримки населення сільських територій.
Keywords: державне регулювання; сільське господарство; аграрне виробництво; продовольча політика; протекціонізм; ринкова економіка; government regulation; agriculture; farming; food policy; protectionism; кафедра міжнародної економіки