Краєвська, Світлана ПетрівнаСтеценко, Наталія Олександрівна2015-07-012015-07-012015Краєвська, С. П. Вивчення жирокислотного складу та процесів окиснення ліпідів нових сортів насіння льону / С. П. Краєвська, Н. О. Стеценко // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 28-29 травня 2015 р. – К. : НУХТ, 2015. – C. 71-72.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/21444Протягом кількох десятиліть в усьому світі спостерігається зростання обсягів перероблення льону в зв’язку з підвищенням попиту на його насіння, яке завдяки біохімічному складу та фізіологічній дії на організм людини відносять до категорії природних функціональних харчових продуктів. Міністерства охорони здоров’я багатьох країн, зокрема Канади та Сполучених Штатів Америки, розробили рекомендації щодо обов'язкового щоденного вживання насіння льону в їжу. For several decades around the world observed increase in processing flax due to the increased demand for its seed, which is due to the biochemical composition and physiological effects on the human body is classified as natural functional food. Ministry of Health of many countries, including Canada and the United States, developed guidelines for mandatory daily intake of flaxseed in food.otherпереробка льонунасіння льонужирокислотний складprocessing flaxlinseedfatty acid compositionкафедра технології оздоровчих продуктівВивчення жирокислотного складу та процесів окиснення ліпідів нових сортів насіння льонуOther