Розбудови української державності: культурно-ментальні передумови - Кітов, Микола Григорович (My University, 2013)
Автор доказує, що процес побудови незалежної держави потерпить крах, якщо не буде опиратися на найбільш глибинні об’єктивні основи державного будівництва – ментальність українського народу. The author proves that the process of building an independent state will crash if it will not rely on the deepest objective basis for state building - the mentality of the Ukrainian people.
Keywords: культура; ментальність; кордоцентризм; етнос; самосвідомість етносу; кафедра гуманітарних дисциплін; culture; mentality; cordocentrism; ethnicity; ethnic self-consciousness