Резніченко, Юрій Миколайович2024-11-012024-11-012023Резніченко, Ю. Екологізація виробництва цукру на основі комплексної переробки сировини та напівпродуктів / Ю. Резніченко // Європейські виміри сталого розвитку : матеріали V Міжнародної науково-практичної конференції, 1–2 червня 2023. – Київ : НУХТ, 2023. – С. 64.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/45320Переробка буряків та виробництво цукру є однією із найскладніших галузей харчової галузі промисловості України. Беззаперечно, будь-яке виробництво впливає на довкілля: викиди у атмосферу відпрацьованих газів, стічні води, побутові відходи тощо. Впровадження сучасних прийомів та технічних рішень дозволять значно знизити витрати свіжої води та зменшити кiлькість стічних вод, а також розширити асортимент готової продукціїBeet processing and sugar production is one of the most complex branches of the food industry of Ukraine. Undoubtedly, any production affects the environment: exhaust gas emissions, sewage, household waste, etc. The implementation of modern methods and technical solutions will allow to significantly reduce the consumption of fresh water and reduce the amount of wastewater as well as to expand the range of finished products.ukкафедра біотехнології і мікробіологіїстічні водиекологіябіогазбіоетанолwastewaterecologybiogasbioethanolЕкологізація виробництва цукру на основі комплексної переробки сировини та напівпродуктівThesishttps://orcid.org/0000-0002-2732-2881