Аналіз грибної сировини та перспективи її використання у м’ясних продуктах - Пешук, Людмила Василівна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Гащук, Олександра Ізидорівна (My University, 2015)
Обсяг та структура раціону харчування людини має негативні тенденції щодо рівня споживання білка та не відповідає встановленим раціональним нормам (0,8 - 1 г на 1 кг маси). У зв’язку з цим зростає роль продуктів із природної рослинної сировини, багатої білковими сполуками, зокрема культивованих грибів. The scope and structure of the human diet has negative trends in the level of protein intake and failed to meet the rational norms (0.8 - 1 g per 1 kg). In this regard, the role of natural products from plant material rich in protein compounds, including cultivated mushrooms.
Keywords: грибна сировина; харчування людини; рослинний білок; raw mushroom; human nutrition; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів