Сімахіна, Галина ОлександрівнаКорихалова, Олена Михайлівна2012-03-202012-03-202009Сімахіна, Г. О. Нові підходи до оцінки вітамінної активності плодоовочевої сировини / Г. О. Сімахіна, О. М. Корихалова // Наукові праці НУХТ. - 2009. - № 28. - С. 6-9.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/463З’ясовано основні характеристики плодів та овочів і вимоги, що ставляться до них як сировини для отримання свіжозамороженої продукції. Обґрунтовано визначення як одного із основних показників біологічної цінності рослинних матеріалів вмісту в них антиаліментарних компонентів, передусім антивітамінних ферментів. Наведено експериментальні дані вмісту основних біокомпонентів у плодоовочевій сировині, а також концентрації аскорбатоксидази. t is shown the main characteristics of fruits and vegetables and requirements refer to them as raw material for fresh frozen products. Grounded identified as one of the main indicators of biological value of plant material content of antyalimentarnyh components, especially antyvitaminnyh enzymes. The experimental data content of basic bio-components in the fruit and vegetable raw materials, as well as the concentration askorbatoksydazy.uk-UKфруктиягодиантиаліментарні сполукизасвоєннявітамінибіологічна цінністьfruitsberriesantyalimentarni compoundslearningvitaminsbiological valueкафедра технології оздоровчих продуктівНові підходи до оцінки вітамінної активності плодоовочевої сировиниArticle