Доцільність створення систем онтологічного аналізу для інтеграції наукових знань - Чернецький, Ігор Станіславович; Пащенко, Євгеній Юрієвич; Шаповалов, Євгеній Борисович; Шаповалов, Віктор Борисович (Сучасні проблеми математичного моделювання, прогнозування та оптимізації, 2016)
Вперше запропоновано використовувати інструменти системи ТОДОС та платформу ontology для інформаційного менеджменту в обла- сті літературного огляду наукових досліджень. Запропоновану систему було модернізовано для використання в області літературного огляду. Запропонований підхід дозволяє вирішувати проблеми ранжування інфо- рмації за семантичними характеристиками та аналізу з метою порівняння власних результатів з результатами попередників.In the course of work the problem of information retrieval at the stage of preliminary research is analyzed; the features of using ontological journals and GIS for visualization of students' scientific data are highlighted; the use of a comprehensive GIS and ontology approach is proposed to structure and visualize scientific data, which will improve the quality of students' preliminary research.
Keywords: кафедра харчової хімії; онтологія; editor3; знання; ontology; editor3; knowlege