Сидор, Василь МихайловичКошова, Валентина МиколаївнаБоярська, Ольга ВікторівнаЛавна, Марія Ігорівна2015-11-232015-11-232015Дослідження якості пива з додаванням соку бузини / В. М. Сидор, В. М. Кошова, О. В. Боярська, М. І. Лавна // Технологічний аудит і резерви виробництва. – 2015. - № 4/4 (24). - C. 52-55.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/21822Робота присвячена дослідженню можливості використання соку бузини чорної Sambucus nigra для приготування пива, що забезпечить формування нового асортименту продукції, досягнення необхідних органолептичних показників у готовому пиві. На основі теоретичних і експериментальних досліджень встановлено оптимальну дозу соку бузини для виробництва пива, визначено основні фізико-хімічні показники і органолептичні властивості готового пива. The work is devoted to research the possibility of using the juice of black elderberry Sambucus nigra to make beer that promote the formation of a new range of products, to achieve the necessary organoleptic characteristics of the finished beer. Based on theoretical and experimental studies established the optimal dose of elderberry juice for beer production, the basic physical and chemical properties and organoleptic properties of the finished beer.uk-UKбузина чорнатехнологічні параметрипивосуслодріжджіyeasttechnological parametersbeerwortblack elderberryкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробствакафедра експертизи харчових продуктівДослідження якості пива з додаванням соку бузиниArticle