Дробот, Віра ІванівнаШевченко, Анастасія ОлександрівнаАндрущук, Оксана СергіївнаКозич, Надія Дмитрівна2017-01-242017-01-242015Цитрати металів – ефективні збагачувачі хлібобулочних виробів мінеральними речовинами / В. Дробот, А. Шевченко, О. Андрущук, Н. Козич // Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. – 2015. – № 12. – С. 3–5.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/24738Стаття присвячена дослідженню впливу цитратів кальцію, магнію, цинку, заліза та їхньої суміші на технологічний процес виготовлення діабетичних хлібобулочних виробів. Експериментально досліджено та науково обґрунтовано покращення бродильної активності дріжджів, структурно-механічних властивостей тіста та якості готових виробів при додавання цитратів. The article investigates the impact of calcium, magnesium, zinc, iron citrates and their mixture for production diabetic bakery products. The improving of fermentation activity of yeast, structural and mechanical properties of dough and quality of finished products while adding citrate is experimentally investigated and scientifically proved.uk-UKцитрати металівфруктозамінеральні речовинихлібдіабетзбагаченнякафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівcitrates of metalsfructosemineral substancesbreaddiabetesenrichmentЦитрати металів – ефективні збагачувачі хлібобулочних виробів мінеральними речовинамиArticle