Моделювання турбулентного теплоперенесення в плівках рідини, що стікає методом аналогії - Василенко, Сергій Михайлович; Зав'ялов, Володимир Леонідович; Бондар, Володимир Іванович; Форсюк, Андрій Васильович (My University, 2002)
Моделі кінематичного коефіцієнта турбулентної в’язкості, отримані для однофазних течій, не дають змоги описати дослідні дані в рамках методу аналогії. Запропоновано модифікацію моделі кінематичного коефіцієнта турбулентної в’язкості та значення турбулентного числа Прандтля, моделювання з використанням яких відповідає результатам експериментального дослідження. Models kinematic coefficient of turbulent viscosity obtained for single-phase flows, do not allow to describe the experimental data by the method of analogy. A modified model of the kinematic coefficient of turbulent viscosity and turbulent value of Prandtl number, simulation using them with the results of the pilot study.
Keywords: турбулентне теплоперенесення; плівка; примежовий шар; boundary layer; turbulent heat transfer; film; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; кафедра теплоенергетики та холодильної техніки