Топольник, Віра ГригорівнаМілохова, Тетяна АнатоліївнаКузьмін, Олег Володимирович2017-06-022017-06-022012Топольник, В. Г. Визначення оптимальних умов шприцювання ковбасного фаршу для поліпшення органолептичних властивостей готової продукції / В. Г. Топольник, Т. А. Мілохова, О. В. Кузьмін // Вісник ДонНУЕТ. – 2012. - № 1 (53). – С. 112-119.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/25430У роботі описана методика експериментальних досліджень щодо визначення оптимальних умов процесу шприцювання ковбасного фаршу. Функцією оптимізації служили органолептичні властивості готової продукції. Отримана математична модель, придатна для прогнозування органолептичних властивостей ковбасних виробів залежно від умов шприцевания. In this work the methods of treatment of experimental researches are considered in relation to determination of optimal terms of process of syringing of the sausage stuffing with the purpose of improvement of organoleptic properties of the prepared products. A mathematical model is got for prognostication of organoleptic properties of sausage wares depending on the terms of syringing.uk-UKпланування експериментупараметр оптимізаціїplanning of experimentparameter of optimizationкафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїВизначення оптимальних умов шприцювання ковбасного фаршу для поліпшення органолептичних властивостей готової продукціїArticle