Пасічний, Василь МиколайовичДуман, Ігор ПетровичПетрань, Олена Сергіївна2013-02-112013-02-112011Патент 64661 UA, МПК A 23 L 1/31 Спосіб виробництва снеків м’ясних в’ялених / Пасічний В. М., Думан І. П., Петрань О. С. ; заявник - патентовласник Національний університет харчових технологій. — № U201105539 ; заявл. 29.04.2011 ; опубл. 10.11.2011, Бюл. № 24, 2011 р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/6185Розроблено спосіб виробництва снеків м’ясних в’ялених, що включає підготовку сировини, засолювання, перемішування, в’ялення, який відрізняється тим, що як сировину використовують м'ясо яловичини та конини з вмістом жиру 1-15% і сполучної тканини1-10%, при засолюванні додают ьнітрит натрію та суміш приправ або смакоароматичну композицію, витримують при температурі 0-12 °C протягом 0,25-12 діб, промивають проточною водою, підсушують, нарізають на шматочки, пластівці чи палички та сушать в сушильній камерах конвективним примусовим теплообмінником до вмісту вологи 25-35%, проводять поверхневу обробку розчином суміші консервантів на основі харчових кислот та їх солей.otherснекsnackзасолюванняв’яленнянітрит натріюпластівці чи паличкиsaltingcuringsodium nitriteflakes or sticksкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівСпосіб виробництва снеків м’ясних в’ялених (Патент на корисну модель № 64661)Other