Пивоварні якості хмелю залежно від строків збирання - Черненко, Оксана Володимирівна; Проценко, Лідія Василівна; Ляшенко, Микола Іванович; Мелетьєв, Анатолій Євгенович (My University, 2006)
Хміль є найбільш специфічною і незамінною сировиною для пива. Вміст гірких речовин в шишках хмелю є основним критерієм оцінки його пивоварної якості. Найбільш цінні для пивоваріння альфа-кислоти (АК), які в процесі охмеління сусла перетворюються в ізо-а- кислоти і є основними носіями гіркоти пива. Hops are the most specific and indispensable raw material for beer. Thе content of bitter substances in hops cones is the main criterion for its brewing capacity. The most valuable brewing alpha acid ( AA) , which in the process ohmelinnya wort are converted to iso- a- acids are the main carriers of bitter beer.
Keywords: хміль; гіркі речовини; ефірна олія; альфа-кислоти; alpha acids; hops; bitter substances; essential oil; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства