Черненко, Оксана ВолодимирівнаПроценко, Лідія ВасилівнаЛяшенко, Микола ІвановичМелетьєв, Анатолій Євгенович2016-06-102016-06-102006Пивоварні якості хмелю залежно від строків збирання / О. В. Черненко, Л. В. Проценко, М. І. Ляшенко, А. Є. Мелетьєв // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : 72-а наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів, 17-18 квітня 2006 р. – К. : НУХТ, 2006. – Ч. 2. – С. 14.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/23518Хміль є найбільш специфічною і незамінною сировиною для пива. Вміст гірких речовин в шишках хмелю є основним критерієм оцінки його пивоварної якості. Найбільш цінні для пивоваріння альфа-кислоти (АК), які в процесі охмеління сусла перетворюються в ізо-а- кислоти і є основними носіями гіркоти пива. Hops are the most specific and indispensable raw material for beer. Thе content of bitter substances in hops cones is the main criterion for its brewing capacity. The most valuable brewing alpha acid ( AA) , which in the process ohmelinnya wort are converted to iso- a- acids are the main carriers of bitter beer.uk-UKхмільгіркі речовиниефірна оліяальфа-кислотиalpha acidshopsbitter substancesessential oilкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваПивоварні якості хмелю залежно від строків збиранняThesis