Стеценко, Наталія ОлександрівнаКраєвська, Світлана Петрівна2020-10-202020-10-202020Стеценко, Н. О. Аналіз вмісту лігнанів у різних фракціях подрібненого насіння льону / Н. О. Стеценко, С. П. Краєвська // Food chemistry. Modern methods for production оf food, food additives and packaging materials : the International Scientific and Technical Conference : book of abstracts, October 7-9, 2020. – Lviv : Lviv Polytechnic National University, 2020. – Р. 51.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/32048Метою роботи було визначення оптимальних умов подрібнення та розділення насіння льону для вилучення лігнановмісної фракції. Було встановлено, що менший вміст жиру і більша кількість лігнанів міститься у фракціях з розмірами частинок, які не проходять через сито з діаметром отворів 2 мм. Фракції з дрібнішими частинками краще використовувати для виробництва лляного борошна з високим вмістом білку, олії і меншим вмістом лігнанів та харчових волокон. The aim of the work was to determine the optimal conditions for grinding and separating flax seeds to extract the fraction containing lignans. It was found that less fat and more lignans are contained in fractions with particle sizes that do not pass through a sieve with a hole diameter of 2 mm. Fines are best used to produce flaxseed flour that is high in protein, oil and lower in lignans and fiber.otherнасіння льонуподрібненнялігнанифракціїflax seedsgrindinglignansfractionsкафедра технології оздоровчих продуктівАналіз вмісту лігнанів у різних фракціях подрібненого насіння льонуThesis