Штангеєва, Надія ІванівнаКлименко, Лариса СтепанівнаГригоренко, Наталія Олександрівна2013-01-302013-01-302008Штангеєва, Н. І. Цукор і замінники цукру в харчовій промисловості, їх переваги та недоліки / Н. І. Штангеєва,Н. О. Григоренко, Л. С. Клименко // Вісник цукровиків України. - К.: НАЦУ «УкрЦУКОР», 2008. - № 06 (25). - С. 34-35.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/5876Розглянуто переваги вживання цукру як основного продукту харчування населення і необхідність попередження надмірного його вживання. Висвітленні прямі показання до вживання замінників цукру, обґрунтовано переваги вживання натуральних цукропродуктів і цукрозамінників. Розроблено технологію харчового сиропу з цукрового сорго. Вуглеводний, амінокислотний і мікроелементний склад харчового сиропу свідчить про його підвищену біологічну і харчову цінність, що сприяє реалізації принципів здорового харчування населення України.Examined the advantages of the use of sugar as a staple food of the population and the need to prevent the excessive use of it. Observed direct evidence for the use of sugar substitutes, justified the benefits of the use of natural sugar substitutes and sugar products. The technology of of food syrup from sweet sorghum. Carbohydrate, amino acid and trace element composition of the food syrup demonstrates its high nutritive and biological value, which contributes to the healthy nutrition of the population of Ukraine.otherцукорсахарsugarзамінники цукрусоргохарчовий сиропвуглеводиамінокислотибіологічна цінністьздоров’яхарчуванняглюкозно-фруктозний сиропкафедра технології цукру і підготовки водиsugar substitutessorghumfood syrupcarbohydratesamino acidsbiological valuehealthfoodglucose-fructose syrupЦукор і замінники цукру в харчовій промисловості, їх переваги та недолікиArticle