Національний університет харчових технологій2014-04-022014-04-022013Якість і безпека харчових продуктів : міжнародна науково-практична конференція, 14-15 листопада 2013 р. / Національний університет харчових технологій. – К. : НУХТ, 2013. – 202 с.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/13629Забезпечення населення високоякісними харчовими продуктами є важливою складовою сучасного життя. Однак погіршення екологічних та кліматичних умов, використання в сільському господарстві великої кількості мінеральних добрив, гормонів та антибіотиків, складність і многостадийность виробництва харчових продуктів створюють небезпеку їх забруднення мікробіологічними патогенами; залишками пестицидів; харчовими добавками; важкими металами, стійкими органічними забруднювачами, гормонами, антибіотиками і т.д. Providing the population with high food is an important component modern life. However, the deterioration of environmental and climatic conditions, the use in agriculture farm large amounts of fertilizers, hormones and antibiotics, and the complexity of a multistage food production would create a risk of microbiological contamination of pathogens; residues pesticides, food additives, heavy metals, persistent organic pollutants, hormones, antibiotics, etc.глобалізація торгівліхарчові продуктихарчові технологіїконкурентоспроможністьglobalization of tradefood productsfood technologycompetitivenessЯкість і безпека харчових продуктівOther