Спосіб виробництва житньо-пшеничних хлібних виробів (Патент на корисну модель № 132997) - Гребонос, Катерина Ігорівна; Зуйко (Кулініч), Віра Ігорівна; Сильчук, Тетяна Анатоліївна (My University, 2018)
Спосіб виробництва житньо-пшеничних хлібних виробів включає заміс тіста з борошна пшеничного першого сорту та житнього обдирного, дріжджів, солі, цукру, його бродіння, оброблення, вистоювання й випікання. На стадії замішування тіста вводять полікомпонентний підкислювач "Оптимальний 1" в кількості 4,0-4,5 % та харчові волокна гороху в кількості 4,8- 5,2 % від маси борошна. Процес бродіння триває 25-30 хв. The method of production of rye-wheat bread products includes kneading dough from first grade wheat flour and peeled rye flour, yeast, salt, sugar, its fermentation, processing, proofing and baking. At the stage of kneading the dough, a multicomponent acidifier "Optimal 1" is introduced in an amount of 4.0-4.5% and pea dietary fiber in an amount of 4.8-5.2% of the flour mass. The fermentation process lasts 25-30 minutes.
Keywords: житнє борошно; тісто; хліб; полікомпонентний підкислювач; харчові волокна; rye flour; dough; bread; multicomponent acidulents; food fibers; кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції; кафедра готельно-ресторанної справи