Арсеньєва, Лариса ЮріївнаДоценко, Віктор ФедоровичГавриш, Андрій ВолодимировичЛявинець, Георгій Михайлович2015-02-092015-02-092013Патент на винахід 103412, Україна A23D 9/02 (2006.01) Спосіб виробництва фітоолійного напівфабрикату / Арсеньєва Л. Ю., Доценко В. Ф., Гавриш А. В., Лявинець Г. М. ; заявник Національний університет харчових технологій. - № a201203487 ; заявл. 23.03.2012 ; опубл. 10.10.2013, Бюл. № 19.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/19368Винахід належить до харчової промисловості, зокрема до ресторанного господарства, і може використовуватися під час виробництва соусів емульсійного типу зниженої енергетичної цінності. Спосіб виробництва фітоолійного напівфабрикату включає підготовку сировини, приготування рецептурної суміші, охолодження та пакування, де на стадії приготування рецептурної суміші вивільнену від тари рослинну олію підігрівають до температури (18...20) °С, ретельно перемішують і одночасно перетирають з порошком пряно-ароматичної сировини до одержання розміру часточок суспензії 10...20 мкм, охолоджують. The invention relates to food industry, in particular to restaurant business, and can be used while making sauces of emulsion type of lowered energy value. A method for making a phyto-oil half-finished product includes preparing raw material, preparing a recipe mixture, cooling and packing thereof, where at the stage of preparing the prescribed mixture the vegetable oil, set free from a packing, is heated up to a certain temperature (18...20) °C, thoroughly mixed and simultaneously pulped with powdered raw spicy material up to obtaining a size of particles of the suspension of 10...20 µm, cooled.uk-UKрослинна оліяvegetable oilпорошок пряно-ароматичної сировиниpowder of aromatic raw materialsфітоолійний напівфабрикатphyto and oil semi-finished productкафедра експертизи харчових продуктівкафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїкафедра готельно-ресторанної справиСпосіб виробництва фітоолійного напівфабрикату (Патент на винахід № 103412)Other